Loopbaanbegeleiding

Contacteer mij

Wist u dat u als bedrijf ook loopbaanbegeleiding kunt aanbieden aan uw medewerkers?

Loop ik dan niet het risico dat ze mijn bedrijf gaan verlaten hoor ik u denken? Nee hoor, het is een bijdrage die u kunt leveren aan hun welzijn en hun persoonlijke ontwikkeling.

Soms ervaar je dat medewerkers zich niet meer goed voelen in hun job, signalen kunnen zijn dat de motivatie verdwijnt, ze af en toe wegens ziekte afwezig zijn van het werk, de resultaten niet meer zijn zoals ze waren, een burn-out of bore-out om de hoek loeren.

U kunt uw medewerkers aanraden om loopbaanbeleiding te volgen zodat ze meer inzicht krijgen in hun talenten, welke richting ze verder uit willen, welke job ( al dan niet binnen de firma) beter bij hen past.

Want zeg nu zelf, u bent toch enkel maar gebaat als uw medewerker op de juiste plaats zit.

Werkwijze

U kunt als werkgever als derdebetaler optreden. Dit betekent dat u het persoonlijk aandeel van de loopbaancheque op u kunt nemen ( 40 euro voor 4u loopbaanbegeleiding).

Het resultaat van de loopbaancoaching kan dan wel niet worden teruggekoppeld naar u als werkgever, maar uw medewerker kan wel tot inzichten komen waardoor hij/zij zelf met een voorstel naar u kan stappen. Op deze manier wordt actief gezocht naar een oplossing die hem/haar weer gemotiveerd aan het werk zet!