It Makes Sense background Coachen & Advies

Authentiek leiderschap

Groepstraject

Als zaakvoerder of  leidinggevende binnen je organisatie word je op een bepaald moment geconfronteerd met de gevolgen van je eigen leiderschapsstijl. De praktijkgerichte training bij It Makes Sense geeft enerzijds inzicht in jouw leiderschapsstijl en anderzijds reikt ze concrete tools aan hoe jij als leidinggevende kunt groeien om op die manier meer uit jezelf en uit je medewerkers te halen.  

Jouw doelstellingen

  • Je wil met meer zelfvertrouwen in je rol als leidinggevende staan.
  • Je wil zicht krijgen op de invloed van de organisatiecultuur op jouw stijl van leidinggeven.
  • Je wil als leidinggevende een positieve impact hebben op je team door trouw te blijven aan je eigen waarden en een meer coachende rol op te nemen.
  • Jij wil als leidinggevende je medewerkers positief beïnvloeden, de betrokkenheid en motivatie verhogen.

ONS VOORSTEL

Vanuit het geloof dat je maar een team kunt leiden als je jezelf kunt leiden, leggen we hier de nadruk op een goede zelfkennis. In deze opleiding gaan we op zoek naar jouw persoonlijkheid en hoe deze invloed heeft op je leiderschapsstijl en het gedrag van jouw team. Daarnaast bespreken we de kwaliteiten van een coach en hoe een naturelle communicatiestijl eruit ziet. Een goede coach kan een groep veranderen in een hecht team. Met It Makes Sense kijk je in de spiegel. Je durft stil te staan bij bij jouw manier van leidinggeven en hoe je deze meer kan laten aansluiten bij wie jij bent!

ONZE AANPAK

De theorie wordt beperkt. We vertrekken van de huidige leiderschapsstijl van de deelnemer en werken daarop verder. We focussen op casussen uit het werkveld van de deelnemer en onderzoeken samen manieren om op een authentieke manier leiding te geven. Hoe kan hij leiding geven en toch trouw blijven aan zichzelf en zijn eigen waarden? Dat is waar het om draait. Wat zijn eventuele valkuilen? De deelnemer vertaalt zijn leerpunten naar de werkplek en wordt aangezet ze om te zetten in een actieplan. De training is volledig op maat van de deelnemers. Wandelcoaching kan een stuk van dit traject uitmaken, doordat we daar op zoek gaan naar metaforen die jouw persoonlijke leiderschapsstijl gaan spiegelen.

WHAT’S IN IT FOR YOU?

Een leidinggevende die zich goed in zijn vel voelt en een toolbox heeft om op een verbindende manier met zijn teamleden te communiceren, kan de betrokkenheid en het engagement van medewerkers alleen maar verhogen, ook tijdens veranderingsprocessen.