It Makes Sense background Coachen & Advies

Sylvie Gunst

Bezieler It Makes Sense, Loopbaanbegeleiding, Individuele coaching, Organisatiecoach

Van opleiding ben ik marketeer, maar na mijn studies koos ik ervoor om te starten binnen rekrutering en selectie. Ik heb zowel op de stoel van werknemer als van leidinggevende gezeten. Bezig zijn met talenten en sterktes van mensen heeft mij altijd geboeid. Als dochter van zelfstandigen weet ik maar al te goed dat het niet altijd makkelijk is om je persoonlijke en je professionele doelen te combineren. Ik maak graag het verschil, hou ervan om mensen te doen groeien, vanuit mijn overtuiging dat elk individu, elk team en elke organisatie het verdient om het beste van zichzelf te kunnen geven. Ik hou van het ondernemerschap. Mijn honger naar kennis en veelzijdigheid zorgt ervoor dat ik op veel zaken een creatief antwoord weet te vinden! Coachen is mijn tweede natuur. Ik coach zowel werknemers, zelfstandigen, als leidinggevenden. Als klankbord van een KMO zaakvoerder die met twijfels zit en wil groeien als mens voel ik me helemaal in flow! Mensen op weg helpen naar een gevoel van vrijheid door innerlijk leiderschap te nemen, daar doe ik het voor. Als mama van 2 dochters en plusmama van 1 dochter vind ik het belangrijk om naast mijn job ook hier voldoende aandacht te kunnen geven en te kunnen genieten. Ik hou van beweging en in beweging zijn! Wandelen is mijn manier om het hoofd leeg te maken.

Marijke Pettens

Loopbaancoaching, Advies en training organisaties

Marijke is arbeidspsychologe en kan terugblikken op 20 jaar HR ervaring. Als extern consultant bouwde ze expertise op in selectietools, assessment centers en kennis van de arbeidsmarkt. Daarnaast werkte Marijke verschillende jaren als HR beleidsmedewerker in de zorgsector. Wat haar het meest boeit, is het aan de oppervlakte brengen van ieders talenten. Ze koos er dan ook bewust voor zelfstandig HR freelancer te worden en loopbaancoach. Door als ondernemer een actieve speler te zijn en bedrijven te ondersteunen bij selecties, assessment centers en ontwikkeling van personeel, weet ze wat er vandaag op de arbeidsmarkt leeft.

Het geluk van anderen vormt een instant boost voor het hare. Ze is graag het klankbord van een ander, houdt ervan te luisteren, op weg te zetten, spiegel voor te houden en anderen stappen te zien zetten naar meer geluk en tevredenheid in hun job, maar ook als mens. In de leefwereld van haar zoontje kruipen is een hele uitdaging voor haar eigen fantasie en creativiteit.

Nele Bogaert

Loopbaanbegeleiding & erkend KernTalentenanalist®, Veerkrachtcoach

In haar jarenlange onderwijservaring was begeleiding van mensen voor Nele de rode draad. Op weg gaan met mensen en hen zien ‘groeien’, maakt haar echt gelukkig. Door op school ook volwassenen te begeleiden als mentor in aanvangsbegeleiding en als interne vertrouwenspersoon, heeft ze ten volle beseft en gevoeld dat mensen begeleiden en coachen haar passie is. Omdat haar eigen KernTalentenanalyse een echte eye-opener was, heeft ze de opleiding tot Erkend KernTalentenanalist bij CoreTalents gevolgd en blijft ze zich via masterclasses en verdiepingsdagen in de methode verdiepen. Als gepassioneerd KernTalentenanalist laat ze mensen groeien vanuit hun mogelijkheden en kwaliteitenZe ondersteunt hen in hun zoektocht naar hun persoonlijkheid, hun natuurlijke sterktes, hun energiegevers, hun potentieel en intrinsieke motivatie. Op die manier komen ze tot het maken van positieve en duurzame keuzes op alle vlakken van hun leven: opleiding, beroep, promotie, persoonlijke ontwikkeling …
Naast haar praktijk vindt Nele het tegelijk heel belangrijk om voldoende tijd te maken voor haar man en twee kinderen. Ze voelt zich goed wanneer haar work-life integration goed zit en er voldoende tijd is voor zelfzorg en persoonlijke ontwikkeling.
Ze leest graag een boek over de thema’s waardoor ze gepassioneerd is: (werk)geluk, veerkracht, focusmanagement, talentgericht werken… Ook door zichzelf op professioneel vlak te blijven ontwikkelen en opleidingen te blijven volgen, geeft ze zichzelf de juiste mentale ‘voeding’. Nele heeft een boontje voor mensen uit het onderwijs maar kan als KernTalentenanalist iedereen helpen die op zoek is naar meer zelfkennis, voldoening en energie. Ze houdt ervan mensen te ontmoeten uit heel diverse sectoren en met heel verschillende persoonlijkheden en achtergronden.

Lesly Vancoillie

Loopbaanbegeleiding

Na een loopbaan als salesmanager, maakte Lesly in 2011 een 360° carriere switch. Als gevolg van een burnout, schoolde ze zich om naar loopbaan-, stress- en burn-outcoach. Ondertussen begeleidt ze reeds enkele jaren met succes individuen naar meer zelfvertrouwen en rust in hun job. Daarnaast werkt ze 8 jaar als stresscoach om gevoelige mensen te begeleiden naar meer innerlijke rust. Lesly houdt ervan haar geest scherp te houden met bijscholingen. Ze is gepassioneerd door de psychologie van mensen en door de impact van gedachten en emoties op onze levenskeuzes. In de voorbije jaren heeft ze daar veel onderzoek naar gedaan en deelt ze deze kennis graag met haar klanten. In haar vrije tijd geniet ze van de natuur, mediteren, dansen, muziek, gezonde voeding en astrologie.

Jan Teughels

Loopbaanbegeleiding

Jan volgde de opleiding Toegepaste Economische Wetenschappen en na 10 jaar professioneel actief te zijn binnen diverse commerciële functies, zette hij dankzij loopbaanbegeleiding de stap richting HR na het volgen van een extra postgraduaat HRM.

Naast loopbaanbegeleider bij It Makes Sense is Jan vandaag actief als zelfstandig HR consultant. Zijn focus ligt op het vlak van Talent acquisition &  development, retention, on & off-boarding, internal coaching, outplacement, assessments,…. Jan is ACC ICF gecertifieerd coach. Daarnaast heeft hij zich – als ervaringsdeskundige – verdiept in HSP dankzij diverse opleidingen in Nederland. Coachees die de kracht van hun HSP zijn willen ontdekken begeleidt Jan hierbij met volle overgave. 

Als papa van 2 houdt Jan van de kleine gelukjes: toevallige & echte ontmoetingen, onbedoelde humor, slappe lach, zonsopgang/-ondergang, wandelen, fietsen en een gezellig etentje.

Les Verhamme

Loopbaanbegeleiding

Les studeerde af als als lic. Toegepaste Economische Wetenschappen. Na een aantal financiële jobs in automobiel, textiel en bouw koos ze in 2008 voor een grote bocht in haar loopbaan, op zoek naar meer vervulling, verbinding en zingeving. Toen ze in 2012 als ondernemerscoach en trainer aan de slag ging bij Starterslabo voelde ze dat ze ‘thuiskwam’ en dat dit haar ding zou zijn. Haar drie grootste passies zijn ondernemerschap/leiderschap (in de ruime zin, als attitude), persoonlijke ontwikkeling en de natuur. 

Les werkt het best en het liefst met mensen die ondernemend en gevoelig zijn van aard, geprikkeld zijn door persoonlijke ontwikkeling en een verlangen hebben om vanuit hun unieke natuur iets bij te dragen voor mens en maatschappij. Ze voelen zich thuis in de natuur, hebben een basishouding van dankbaarheid en zijn bereid om te groeien en daar moedige keuzes voor te maken. Verder heeft ze zich ook verdiept in het thema hoogbegaafdheid.

Les laadt het meest op van een goeie natuurwandeling, een inspirerend boek, creëren in flow, verbinden met een gelijkgestemde, een deugddoende yoga- of meditatiesessie en een dikke knuffel van mijn dochters.

Niels Deruytter

Loopbaanbegeleiding, Stress-en burnoutcoach, re-integratiecoach

Niels is bedrijfspsycholoog van opleiding. Naast zijn job als loopbaanbegeleider bij It Makes Sense werkt Niels voor Stad Gent waar hij startte binnen rekrutering en selectie en momenteel actief is binnen de cel Talent en Ontwikkeling, meerbepaald het re-integratieteam waar hij mensen coacht in hun werkhervatting na een periode van ziekte. 

Een gerichte coaching, een open houding met een no-nonsense aanpak is wat je bij Niels kan vinden. Niels houdt van de diversiteit in mensen en hun vragen en noden. Samen met de klant oplossingen vinden en van daaruit met nieuwe energie vooruit te kijken is waar Niels voor gaat. Zaken die Niels verder typeren zijn de gezelligheid van een etentje met familie of vrienden, de schoonheid van de natuur en een mooi evenwicht tussen actie en rust!

Nancy Cinjaere

Loopbaanbegeleiding

Nancy was het grootste deel van haar professionele loopbaan actief in de banksector. Na meer dan 20 jaar als bediende te werken zette ze samen met haar man de stap om een zelfstandig kantoor uit te baten. 5 jaar later, na een wake-up call met betrekking tot haar gezondheid besefte ze dat de job niet meer paste bij wie ze écht was.

Samen met haar loopbaancoach ging ze op zoek naar haar talenten en  energiegevers. Een zoektocht die beloond werd met een nieuwe professionele wending als coach. Nancy volgde een hele reeks opleidingen gaande van gezondheidscoach, stress- en burn-out coach naar loopbaancoach en hypnotherapeut. In 2017 koos ze er voor de bank definitief vaarwel te zeggen en zich als zelfstandig (loopbaan)coach te vestigen, gespecialiseerd in de problematiek rond geestelijke gezondheid, stress, burn-out en mindset.

Haar carrièreswitch heeft ervoor gezorgd dat ze zich oprecht gelukkig voelt en haar job met volle goesting uitoefent.

Christophe Van de Vorst

Loopbaanbegeleiding

Christophe is gecertificeerd coach en trainer met een ruime achtergrond, kennis en ervaring van NLP, systemisch werk, stress- en burn-outbegeleiding, bedrijfscoaching en loopbaanbegeleiding.
Na zijn studie heeft hij verschillende uiteenlopende managementfuncties opgenomen bij nationale en internationale bedrijven zoals ondermeer Colruytgroup en concrete ervaring opgedaan as leidinggevende van grote teams.

Hij begeleidde talloze mensen succesvol in zowel hun persoonlijke als hun professionele ontwikkeling, zowel individueel als op team- en organisatieniveau.

Mensen doen groeien is altijd een rode draad in zijn loopbaan geweest. Christophe zijn kracht ligt in mensen te inspireren en hun persoonlijk leiderschap te helpen ontwikkelen. De spontane, creatieve en soms originele-ludieke manier zorgt ervoor dat er vlot verbinding ontstaat. Hierdoor ontstaat er een veilige leeromgeving om inzichten en verandering op een duurzame manier te kunnen integreren. In zijn vrije tijd geniet Christophe van de rust en natuur en begeeft hij zich in de wereld van improvisatietheater, de verbinding, spontaniteit en grappige momenten zorgen voor ontlading en creëren nieuwe energie..

Hanne Demuyzere

Hanne Demuyzere

Loopbaanbegeleiding

Hanne is bachelor orthopedagogie en werkte 10 jaar als begeleidster en teamcoach in een voorziening voor volwassenen met een beperking.  Daarna zette ze de overstap naar het onderwijs waar ze vakken als pedagogiek en psychologie gaf en anderzijds de leerlingbegeleiding en zorgcoördinatie op haar nam.  De afgelopen jaren volgde ik verschillende opleidingen om mensen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden

Ze zegde het onderwijs vaarwel en heeft nu een praktijk waar ze mensen begeleid op vlak van welbevinden en weerbaarheid en het maken van loopbaangerichte keuzes. Het is haar missie om anderen te versterken op vlak van zelfvertrouwen en geloof in hun eigen kunnen en talenten. Ze helpt je graag in je verandertraject en heeft oog voor de zorgzame en sensitieve kant van iemand.

Tine Tomme

Loopbaanbegeleiding

Tine Tomme (°1980) is van opleiding psychologe. Vanuit ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ interesseerde ze zich ook meer en meer in een gezonde levensstijl, naast het emotionele luik. 
Ze verdiepte zich in de ‘natuurvoeding’ en ze runde 10 jaar het vegetarische restaurant Avalon in hartje Gent. Daaruit groeide een ware community!
 
Tine’s honger naar een holistische manier van leven in al haar facetten en het lesgeven zorgde dat ze de switch maakte naar De Avalonhoeve in Scheldewindeke. De Avalonhoeve is een centrum waar (loopbaan)coachings, opleidingen, trainingen, workshops, lezingen en persoonlijk groeiwerk aan elkaar geschakeld worden. 
Vooral haar interesse en zorg voor mensen maakte haar tot de geknipte persoon om ook op een andere manier te kijken naar ‘een job’. Hoe kan je bewust kiezen voor een job, die jou ten volle zin geeft. Voldoening geeft?
Vanuit het lichaamsgerichte, namelijk wat je lichaam je vertelt, helpt ze je bezield en authentiek in je job te staan.

Liesbeth Criem

(Loopbaan)coach voor ondernemers

Na mijn studies vertaler Frans/Spaans werkte ik 10 jaar in het familiebedrijf van mijn ouders. Daarna was ik 11 jaar financieel verantwoordelijke in een sociale werkplaats.

De combinatie van opgroeien en werken in het familiebedrijf met het professionaliseringsproces in een groter bedrijf gaf me het nodige fundament om mijn eigen weg te gaan. Daarnaast was mijn eigen bewustwordingsproces de trigger om de stap te zetten.

Om de ondernemer in jezelf te laten groeien, moet je jezelf als mens ontmoeten. Telkens een laagje dieper. Na elk laagje kan je een stap vooruitzetten, niet alleen in je persoonlijk verhaal, ook in je ondernemerschap. En daar hou ik van, met een heldere blik je blokkades spiegelen. Uitspreken wat niet uitgesproken wordt, benoemen wat niet zichtbaar is.

Het financiële stuk is dikwijls de trigger om de diepere stukken bloot te leggen.

Ik hou ervan te werken met mensen die de weg van bewustwording willen opgaan. Bewust worden op alle gebied: bewust ondernemen, het financiële luik, maar ook op zoek gaan naar wie jij écht bent, wat is jouw zielsmissie. Want daar vertrekt alles uit. Ondernemers die worstelen met het dagelijks leven, die het overzicht wel eens verliezen

Mijn ideale dag? Diepgaande gesprekken, mezelf kunnen verrijken dankzij nieuwe inzichten, een vleugje natuur tijdens een wandeling en thuis komen in een warm gezin. En daar laad ik ook van op.

Liesbet Van Hende

Loopbaancoach

Afgestudeerd als Toegepast Psycholoog ging ik aan de slag in Rekrutering en Selectie, zowel intern als in selectiekantoren. Jaren zocht ik er mijn weg, mijn plek. 

Maar na een persoonlijke crisis besloot ik voor mezelf te kiezen: 

Persoonlijke groei, ontwikkeling en mensen inspireren op dat pad. Zodat ze op alle vlakken tot expressie van hun ware/werkelijke zelf kunnen komen.

 

Ik werk dan ook graag met mensen die in de spiegel willen/durven kijken, niet vies zijn van een out of the box manier van naar de situatie kijken, die de verbinding tussen hun hoofd en lichaam (opnieuw) willen versterken. Mensen die willen groeien, ontdekken, uit hun comfortzone willen komen, of die op z’n minst graag wat stretchen.

 

Zelf kom ik tot leven als ik dans of schilder, expressie geef aan mijn lijf en gevoelens.

Wakker worden zonder wekker, de natuur ruiken, de wind voelen als ik ga lopen, nieuwe culturen proeven met de rugzak, diepgaande gesprekken met andersdenkende of ruimdenkende geesten en groeien als mens. Meer en meer thuiskomen bij mezelf.