It Makes Sense background EnJOY the ride

Sylvie Gunst

Bezieler It Makes Sense
Loopbaancoaching
Coaching van ondernemers en leidinggevenden naar innerlijke groei

Als founder van It Makes Sense bruis ik van energie om het beste in mensen wakker te maken vanuit een onweerstaanbaar verlangen om potentieel in mensen te ontgrendelen. Na mijn studies Bedrijfsmanagement startte ik als jonge kantoorverantwoordelijke binnen rekrutering en selectie, daarna verliep mijn loopbaanpad nogal hobbelig maar altijd heb ik met mensen gewerkt.  Als dochter van zelfstandigen weet ik maar al te goed dat het niet altijd makkelijk is om je persoonlijke en je professionele doelen te combineren. Ik hou van het ondernemerschap en wordt gelukkig als ik resultaat en groei zie. Zelfrealisatie is waar mijn hart sneller van gaat slaan. Ik durf te vertrouwen op mijn eigen wijsheid en intuïtie en wil anderen aanmoedigen dit ook te doen, om niet enkel vanuit het hoofd maar ook vanuit het hart te leven.  Ik coach zowel werknemers, ondernemers, als leidinggevenden, vanuit mijn eigen ervaring op al deze posities.  Mensen op weg helpen naar  innerlijke vrijheid, daar doe ik het voor. Als mama van 2 dochters en plusmama van 1 dochter vind ik het belangrijk om naast mijn job ook hier voldoende echt aanwezig te zijn en dit te combineren met mijn ambitie. Ik hou van beweging en in beweging zijn! Wandelen en dansen zijn mijn manier om het hoofd leeg te maken.

Marijke Pettens

Loopbaan- en organisatiecoach

Marijke is arbeidspsychologe en kan terugblikken op 25 jaar HR ervaring.

Als extern consultant bouwde ze expertise op in selectietools, assessment centers en kennis van de arbeidsmarkt. Daarnaast werkte Marijke verschillende jaren als HR beleidsmedewerker in de zorgsector. Wat haar het meest boeit, is het aan de oppervlakte brengen van ieders talenten. Ze koos er dan ook bewust voor zelfstandig HR freelancer te worden en loopbaancoach. Door als ondernemer een actieve speler te zijn en bedrijven te ondersteunen bij selecties, assessment centers, ontwikkeling van personeel en ondersteuning bij het ruimere HR beleid, weet ze wat er vandaag op de arbeidsmarkt leeft.

Het geluk van anderen vormt een instant boost voor het hare. Ze is graag het klankbord van een ander, houdt ervan te luisteren, op weg te zetten, spiegel voor te houden en anderen stappen te zien zetten naar meer geluk en tevredenheid in hun job, maar ook als mens in zijn totaliteit. Ze besloot dan ook haar werkveld te verbreden en zich te verdiepen in de ruimere wereld van coaching gericht op het individu maar ook in relatie tot anderen en dit op vlak van relatiecoaching maar even goed teamcoaching op de werkvloer. In haar vrije tijd kan je Marijke terugvinden in de rust van de natuur met een goed boek of in gezelschap van familie en vrienden met een hapje en een drankje om samen mooie herinneringen te creëren.

Nele Bogaert

Loopbaanbegeleiding & erkend KernTalentenanalist®, Veerkrachtcoach

In haar jarenlange onderwijservaring was begeleiding van mensen voor Nele de rode draad. Op weg gaan met mensen en hen zien ‘groeien’, maakt haar echt gelukkig. Door op school ook volwassenen te begeleiden als mentor in aanvangsbegeleiding en als interne vertrouwenspersoon, heeft ze ten volle beseft en gevoeld dat mensen begeleiden en coachen haar passie is. Omdat haar eigen KernTalentenanalyse een echte eye-opener was, heeft ze de opleiding tot Erkend KernTalentenanalist bij CoreTalents gevolgd en blijft ze zich via masterclasses en verdiepingsdagen in de methode verdiepen. Als gepassioneerd KernTalentenanalist laat ze mensen groeien vanuit hun mogelijkheden en kwaliteitenZe ondersteunt hen in hun zoektocht naar hun persoonlijkheid, hun natuurlijke sterktes, hun energiegevers, hun potentieel en intrinsieke motivatie. Op die manier komen ze tot het maken van positieve en duurzame keuzes op alle vlakken van hun leven: opleiding, beroep, promotie, persoonlijke ontwikkeling …
Naast haar praktijk vindt Nele het tegelijk heel belangrijk om voldoende tijd te maken voor haar man en twee kinderen. Ze voelt zich goed wanneer haar work-life integration goed zit en er voldoende tijd is voor zelfzorg en persoonlijke ontwikkeling.
Ze leest graag een boek over de thema’s waardoor ze gepassioneerd is: (werk)geluk, veerkracht, focusmanagement, talentgericht werken… Ook door zichzelf op professioneel vlak te blijven ontwikkelen en opleidingen te blijven volgen, geeft ze zichzelf de juiste mentale ‘voeding’. Nele heeft een boontje voor mensen uit het onderwijs maar kan als KernTalentenanalist iedereen helpen die op zoek is naar meer zelfkennis, voldoening en energie. Ze houdt ervan mensen te ontmoeten uit heel diverse sectoren en met heel verschillende persoonlijkheden en achtergronden.

Jan Teughels

Loopbaancoach

Jan volgde de opleiding Toegepaste Economische Wetenschappen en na 10 jaar professioneel actief te zijn binnen diverse commerciële functies, zette hij dankzij loopbaanbegeleiding de stap richting HR na het volgen van een extra postgraduaat HRM.

Naast loopbaanbegeleider bij It Makes Sense is Jan vandaag actief als zelfstandig HR consultant. Zijn focus ligt op het vlak van Talent acquisition &  development, retention, on & off-boarding, internal coaching, outplacement, assessments,…. Jan is ACC ICF gecertifieerd coach. Daarnaast heeft hij zich – als ervaringsdeskundige – verdiept in HSP dankzij diverse opleidingen in Nederland. Coachees die de kracht van hun HSP zijn willen ontdekken begeleidt Jan hierbij met volle overgave. 

Als papa van 2 houdt Jan van de kleine gelukjes: toevallige & echte ontmoetingen, onbedoelde humor, slappe lach, zonsopgang/-ondergang, wandelen, fietsen en een gezellig etentje.

Nele Descheemaecker

Loopbaancoach, Organisatiecoach

Nele bouwde een mooie carrière uit in de reisverzekeringssector bij Allianz. Van call center medewerker, over aankoper en trainer naar directeur. Change, communicatie en strategie zijn topics die haar nauw aan het hart liggen.
In 2020 besloot ze haar eigen bedrijf op te richten dat zich richt op persoonlijke groei. Ze lanceerde haar coachingspraktijk met succes, doet business coaching voor (hypnose)therapeuten en geef trainingen rond uiteenlopende thema’s zoals communicatie en leiderschap. 

Nele houdt van een vroege ochtendwandeling, een heerlijk kopje koffie en wat lezen nog voor iedereen wakker is.  Daarna lekker ontbijten met de kinderen en samen plannen maken voor de toekomst.
Mediteren, wandelen en elke dag iets nieuws leren staan hoog op haar agenda.  Nele krijgt energie van mensen naar een hoger niveau te kunnen tillen, mee te kunnen laten bewegen bij verandering en hen laten ontdekken waar ze zelf warm van worden. Ze werkt het liefst met leidinggevenden die op zoek zijn naar hoe ze kunnen groeien als mens én als leidinggevende.  Dit kan als ondernemer zijn of als manager in een bedrijf.
 

Nancy Cinjaere

Loopbaancoach

Nancy was het grootste deel van haar professionele loopbaan actief in de banksector. Na meer dan 20 jaar als bediende te werken zette ze samen met haar man de stap om een zelfstandig kantoor uit te baten. 5 jaar later, na een wake-up call met betrekking tot haar gezondheid besefte ze dat de job niet meer paste bij wie ze écht was.

Samen met haar loopbaancoach ging ze op zoek naar haar talenten en  energiegevers. Een zoektocht die beloond werd met een nieuwe professionele wending als coach. Nancy volgde een hele reeks opleidingen gaande van gezondheidscoach, stress- en burn-out coach naar loopbaancoach en hypnotherapeut. In 2017 koos ze er voor de bank definitief vaarwel te zeggen en zich als zelfstandig (loopbaan)coach te vestigen, gespecialiseerd in de problematiek rond geestelijke gezondheid, stress, burn-out en mindset.

Haar carrièreswitch heeft ervoor gezorgd dat ze zich oprecht gelukkig voelt en haar job met volle goesting uitoefent.

Tine Tomme

Loopbaancoach

Tine Tomme (°1980) is van opleiding psychologe. Vanuit ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ interesseerde ze zich ook meer en meer in een gezonde levensstijl, naast het emotionele luik. 
Ze verdiepte zich in de ‘natuurvoeding’ en ze runde 10 jaar het vegetarische restaurant Avalon in hartje Gent. Daaruit groeide een ware community!
 
Tine’s honger naar een holistische manier van leven in al haar facetten en het lesgeven zorgde dat ze de switch maakte naar De Avalonhoeve in Scheldewindeke. De Avalonhoeve is een centrum waar (loopbaan)coachings, opleidingen, trainingen, workshops, lezingen en persoonlijk groeiwerk aan elkaar geschakeld worden. 
Vooral haar interesse en zorg voor mensen maakte haar tot de geknipte persoon om ook op een andere manier te kijken naar ‘een job’. Hoe kan je bewust kiezen voor een job, die jou ten volle zin geeft. Voldoening geeft?
Vanuit het lichaamsgerichte, namelijk wat je lichaam je vertelt, helpt ze je bezield en authentiek in je job te staan.

Liesbeth Criem

Loopbaancoach

Na mijn studies vertaler Frans/Spaans werkte ik 10 jaar in het familiebedrijf van mijn ouders. Daarna was ik 11 jaar financieel verantwoordelijke in een sociale werkplaats.

De combinatie van opgroeien en werken in het familiebedrijf met het professionaliseringsproces in een groter bedrijf gaf me het nodige fundament om mijn eigen weg te gaan. Hoewel mijn eigen bewustwordingsproces de echte trigger was om de stap te zetten.

Ik ben geen ‘klassieke’ loopbaancoach: ik ga zeer intuïtief te werk. Ik hou ervan jouw bewustwordingsproces te begeleiden: wie ben jij écht, wat is jouw zielsmissie?
Recent ontdekte ik hoe astrologie ons kan helpen om onze zielsmissie helder te krijgen. Voor mezelf was het een openbaring om te zien dat wat ik echt wil in mijn leven, helemaal overeenstemt met wat astrologie mij vertelt. Het biedt perspectief en helpt ons de juiste stappen te zetten in de richting van levens- én werkgeluk.

 

Mijn ideale dag bestaat uit een combinatie van verbinding, een lange wandeling en heerlijk tafelen.

Liesbet Van Hende

Loopbaancoach

Afgestudeerd als Toegepast Psycholoog ging ik aan de slag in Rekrutering en Selectie, zowel intern als in selectiekantoren. Jaren zocht ik er mijn weg, mijn plek. 

Maar na een persoonlijke crisis besloot ik voor mezelf te kiezen: 

Persoonlijke groei, ontwikkeling en mensen inspireren op dat pad. Zodat ze op alle vlakken tot expressie van hun ware/werkelijke zelf kunnen komen.

 

Ik werk dan ook graag met mensen die in de spiegel willen/durven kijken, niet vies zijn van een out of the box manier van naar de situatie kijken, die de verbinding tussen hun hoofd en lichaam (opnieuw) willen versterken. Mensen die willen groeien, ontdekken, uit hun comfortzone willen komen, of die op z’n minst graag wat stretchen.

 

Zelf kom ik tot leven als ik dans of schilder, expressie geef aan mijn lijf en gevoelens.

Wakker worden zonder wekker, de natuur ruiken, de wind voelen als ik ga lopen, nieuwe culturen proeven met de rugzak, diepgaande gesprekken met andersdenkende of ruimdenkende geesten en groeien als mens. Meer en meer thuiskomen bij mezelf.

Lies Joseph

Loopbaancoach

Ik studeerde Bestuurskunde, daarna sociale wetgeving. Terwijl startte ik mijn loopbaan in HR, ik zat hierop diverse ‘stoelen’: die van payroll, recruiter, HR officer tot HR verantwoordelijke.

 

Tegelijkertijd richtte ik een bouwbedrijf op, ik ben ervan overtuigd dat mijn kracht in mijn diverse achtergrond ligt. Het is mijn doel om werknemers en zelfstandigen te begeleiden naar werkgeluk en dus ook meer levensvreugde.

 

Na jaren mezelf voorbij te lopen, heb ik beetje bij beetje gekozen voor mijn eigen droom, zelfstandig loopbaancoach. Ik coach vanuit een oprechte nieuwsgierigheid, een open blik voor ieder zijn verhaal en warmte. 

In mijn vrije tijd krijg ik energie van sporten, de bergen, lekker eten en nieuwe dingen leren.

Arnout Raskin

Loopbaancoach

Arnout kende zelf een hobbelig professioneel parcours. Na het beëindigen van zijn studie Communicatiemanagement werkte hij als cipier. Een uitdagende maar zeer eentonige job, wat bepaald niet bevorderlijk was voor zijn creativiteit en spirituele ontplooiing. Meer en meer snakte hij naar werk waar zingeving, plezier en een gevoel van voldoening aanwezig waren. Als begeleider van mensen binnen een maatwerkbedrijf vond hij uiteindelijk meer voldoening. En toch miste hij iets. Mensen écht kunnen helpen op een diepere laag. Na een opleiding tot mindfulnesscoach startte hij zijn eigen praktijk. Veel in zijn coaching draait rond zingeving en hoe je dit kan vinden in een job waar je van houdt en die je met passie doet, wat hem uiteindelijk leidde tot het pad van loopbaancoach.

Zijn ideale dag start met routine in de vorm van meditatie of yoga, gevolgd door een stevig en gezond ontbijt met een theetje. Arnout streeft ernaar om zichzelf constant te ontwikkelen. De inzichten die hem dit brengt deelt hij graag met anderen op zoek naar een zinvol en gelukkig leven.
Als loopbaancoach staan luisteren, analyseren en samen naar oplossingen zoeken centraal. Zijn ideale klant is zichzelf kwijtgeraakt door steeds te willen voldoen aan verwachtingen van anderen. Zijn job maakt hem ongelukkig en dit laat zich ook privé voelen. Hij is zichzelf en richting in het leven kwijt, mist zingeving en passie. De stap naar verandering durft hij enkel te nemen in samenwerking met iemand die oprecht wil helpen zoeken naar ZIJN pad.

Emily Condé

Loopbaancoaching met paarden

Emily kan terugblikken op 20 jaar ervaring in Human Resources, waarbij zorgzaamheid, verbinding en het beste in mensen naar boven halen de absolute rode draad zijn. Naast loopbaanbegeleider bij It Makes Sense is ze actief als HR Manager en equicoach (coaching met paarden) binnen het thema zelfzorg. In 2016 bracht ik mijn eigen boek ‘Zorg voor jezelf uit’.

 

Emily houdt van rust en evenwicht en vertoeft graag in de nabijheid van haar dieren (haar paard en haar 2 vrienden, 4 poezen en border collie Prins). Je vindt haar het vaakst (klussend) in de paardenweide, in harmonie met de natuur.

 

Het motiveert haar mensen te inspireren de beste versie van zichzelf te zijn, om hen te tonen dat ze veel meer kunnen dan ze zelf denken, dat er binnen hen een potentieel leeft dat zich in de puurste authenticiteit wil manifesteren. Paarden zijn hierbij een perfecte spiegel. Ze leven in het hier en het nu, hebben geen oordeel en raken je in het diepst van je pure zijn.

Systemisch werk boeit haar uitermate, dit komt vrijwel in elke coaching aan bod.

Delphine Depuydt

Loopbaanbegeleiding Coaching van ondernemers, leidinggevenden en ambitieuze ouders

Delphine is een ervaren klinisch psycholoog en groeide door naar een functie als algemeen directeur. Zij heeft een brede ervaring en opleiding in het aansturen van organisaties, zowel als algemeen directeur in de sociale sector, als in de detailhandel als intrapreneur. Daarnaast coördineert zij als zelfstandige entrepreneur haar psychologenpraktijk Sinneliv, waar kinderen, jongeren en volwassenen geholpen worden op psychisch vlak. Met haar ervaring als klinisch psycholoog en als directeur in de gezondheidszorg heeft ze een diepgaand inzicht ontwikkeld in de elementen om je gelukkig te voelen in een job,  de menselijke psyche, leiderschap, het verleggen van persoonlijke en professionele grenzen en het bereiken van doelen. Delphine heeft een passie voor het begeleiden van leidinggevenden, executives, CEO’s en ondernemers. Ze begrijpt de uitdagingen waarmee ambitieuze professionals worden geconfronteerd en biedt begeleiding bij het bereiken van hun doelen. Haar focus op de mindset van de professional en het vermogen om strategieën te vertalen naar concrete acties maken haar een waardevolle adviseur voor diegenen die streven naar persoonlijke groei en zakelijk succes. 
Delphine heeft ook een speciale affiniteit voor ouders met ambitie die tegelijk een goeie ouder voor hun kinderen willen zijn.  Als gedreven mens en liefdevolle mama van drie kinderen begrijpt ze als geen ander de delicate balans tussen carrière en gezinsleven. 

Kortom, Delphine is niet alleen een ervaren coach, maar ook een toegewijde professional op het gebied van management en leiderschap in de gezondheidszorg. Haar holistische benadering maakt van haar een waardevolle bron van ondersteuning in zowel de professionele als persoonlijke ontwikkeling.  In haar vrije tijd kom je haar mogelijks tegen als ‘taxi-mama’ of vind je haar tussen de family and framily, met haar neus in de boeken of in Scandinavië

Lesly Vancoillie

Loopbaancoach

Na een loopbaan als salesmanager, maakte Lesly in 2011 een 360° carriere switch. Als gevolg van een burnout, schoolde ze zich om naar loopbaan-, stress- en burn-outcoach. Ondertussen begeleidt ze reeds enkele jaren met succes individuen naar meer zelfvertrouwen en rust in hun job. Daarnaast werkt ze 8 jaar als stresscoach om gevoelige mensen te begeleiden naar meer innerlijke rust. Lesly houdt ervan haar geest scherp te houden met bijscholingen. Ze is gepassioneerd door de psychologie van mensen en door de impact van gedachten en emoties op onze levenskeuzes. In de voorbije jaren heeft ze daar veel onderzoek naar gedaan en deelt ze deze kennis graag met haar klanten. In haar vrije tijd geniet ze van de natuur, mediteren, dansen, muziek, gezonde voeding en astrologie.