It Makes Sense background Coachen & Advies

Sylvie Gunst

Bezieler It Makes Sense, Loopbaanbegeleiding, Individuele coaching, Organisatiecoaching en Advies

Van opleiding ben ik Marketeer maar na mijn studies koos ik ervoor om te starten binnen Rekrutering en selectie. Ik heb er zowel op de stoel van werknemer als van leidinggevende gezeten. Bezig zijn met talenten en sterktes van mensen heeft mij altijd geboeid. Als dochter van zelfstandige ouders weet ik maar al te goed dat het niet altijd makkelijk is om je persoonlijke en je professionele doelen te combineren. Ik maak graag het verschil, hou ervan om mensen te doen groeien, vanuit mijn overtuiging dat elk individu, elk team en elke organisatie het verdient om het beste van zichzelf te kunnen geven. Ik hou van het ondernemerschap. Mijn veelzijdigheid zorgt ervoor dat ik op veel zaken een creatief antwoord weet te vinden! Coachen is mijn tweede natuur. Als loopbaancoach, stresscoach, hsp coach of als klankbord van een zaakvoerder die met twijfels zit voel ik me helemaal in flow! Mensen op weg helpen naar een gevoel van vrijheid door innerlijk leiderschap te nemen, daar doe ik het voor. Als mama van 2 dochters en plusmama van 1 dochter vind ik het belangrijk om naast mijn job ook hier voldoende aandacht te kunnen aan geven en te kunnen genieten. Ik hou van beweging en in beweging zijn! Wandelen is mijn manier om het hoofd leeg te maken.

Marijke Pettens

Loopbaancoaching, Advies en training organisaties

Marijke is arbeidspsychologe en kan terugblikken op 20 jaar HR ervaring. Als extern consultant bouwde ze expertise op in selectietools, assessment centers, kennis van de arbeidsmarkt. Daarnaast werkte Marijke verschillende jaren als HR beleidsmedewerker in de zorgsector. Wat haar het meest boeit, is het aan de oppervlakte brengen van ieders talenten. Ze koos er dan ook bewust voor zelfstandig HR freelancer te worden en loopbaancoach. Door als ondernemer een actieve speler te zijn en bedrijven te ondersteunen bij selecties, assessment centers en ontwikkeling van personeel weet ze wat er vandaag op de arbeidsmarkt leeft.

Het geluk van anderen vormt een instant boost voor het hare. Ze is graag het klankbord van een ander, hou ervan te luisteren, op weg te zetten, spiegel voor te houden, en anderen stappen te zien zetten naar meer geluk en tevredenheid in hun job maar ook als mens. In de leefwereld van haar zoontje kruipen zijn een hele uitdaging voor haar eigen fantasie en creativiteit.

Katrien Verstraete

Loopbaancoaching, Advies en Training organisaties

Met haar diploma Master Beleid en Management in de Gezondheidszorg op zak startte Katrien loopbaan binnen de gezondheidszorg in een leidinggevende functie. 10 jaar later heeft ze deze job vaarwel gezegd en vooral uitdagingen gekozen die goed te combineren waren met haar gezin en 3 kinderen. Katrien is voornamelijk in training en begeleiding van medewerkers actief geweest, zowel in de profit als de non-profitsector. Nu de kinderen hun eigen vleugels uitslaan, heeft ze opnieuw gekozen voor een baan die echt bij haar past en volgde ze een postgraduaat HR Management. Ik ondersteun werkgevers van kleine KMO’s in hun personeelsbeleid en ik begeleid 45-plussers in hun zoektocht naar de job waarvan hun hart gaat zingen. Katrien houdt van plannen maken en van to do lijstjes. Dat geeft rust in haar hoofd.

Het verhaal van anderen, daar krijg ze energie van. Het intrigeert haar waarom mensen bepaalde keuzes wel of net niet maken.

Katrien heeft creatieve vingers. Kleur en interieur zijn haar passie. Je ziet haar dan ook dikwijls met een pot verf in de aanslag om een muur of een kast een nieuwe look te geven. Daarnaast staat er dagelijks een wandeling of fietstochtje op haar planning.

Lesly Vanhoye

Loopbaanbegeleiding

Lesly startte haar loopbaan als sales representative en sales manager. In 2011 maakte ze een volledige carrière switch als gevolg van een burn-out waarna ze zich omschoolde en terecht kwam in de sociale sector. Ondertussen is ze ruim 8 jaar actief in het begeleiden van mensen met allerhande stressproblematieken. Ze heeft ervaring in het geven van individuele begeleidingen en in het begeleiden van groepssessies. Daarnaast ben is ze ook hypnosetherapeute. Haar specialisatie is perfectionisme. Ze helpt je graag meer rust te ervaren in je huidige job of vol zelfvertrouwen nieuwe keuzes te maken naar een job die beter bij je past! Lesly houdt van opleidingen volgen, bijleren en aan zelfreflectie doen. Ze is graag onderweg, autorijden en in de natuur zijn. Ze houdt van de zon, mediteren, lichaamswerk, muziek, creativiteit en spiritualiteit.

Het verhaal van anderen, daar krijg ze energie van. Het intrigeert haar waarom mensen bepaalde keuzes wel of net niet maken.

Jan Teughels

Loopbaanbegeleiding

Jan volgde de opleiding TEW maar na 10 jaar professioneel actief te zijn binnen een commerciële functie zette hij de stap richting HR en volgde de opleiding postgraduaat HRM. Op heden is Jan naast de loopbaanbegeleiding bij It Makes Sense nog actief binnen rekrutering en soft HR topics (onboarding, talent development, retention, off-boarding, internal coaching). Jan ACC ICF gecertifieerd coach.

Hij zich de laatste jaren ook verdiept in het HSP-zijn en wil zijn kennis hiervan verder delen.

Als papa van 2 houdt Jan van de kleine gelukjes: toevallige & echte ontmoetingen, onbedoelde humor, slappe lach, zonsopgang/ondergang, wandelen, fietsen en een gezellig etentje.

Evelyne Ketels

Evelyne Ketels

Loopbaanbegeleiding

Evelyne heeft een didactische achtergrond en startte haar loopbaan binnen het onderwijs en daarna als instructeur Nederlands voor Anderstaligen bij VDAB.

Momenteel werkt Evelyne binnen de interne opleidingsdienst van VDAB waar ze de coördinatie voor 70 interne coaches en 20 teamcoaches opneemt. Ze zorgt er voor professionalisering van de coaches en werkt mee aan het welzijnsbeleid.

In haar bijberoep als loopbaanbegeleider bij It Makes Sense engageert ze zich voor jullie welzijn door mee op zoek te gaan naar hoe jij maximaal werkgeluk kan vinden.

Evelyne is een creatieve mama van 3 zonen. In de vakantie vindt ze het heerlijk om te ontsnappen aan de ratrace op reis ver weg of soms gewoon heel dichtbij.

Haar batterijen laden op als ze iemand kan inspireren tot persoonlijke groei. Niets zo leuk als ontdekken in welke grond je kan openbloeien. Want gelukkige mensen kleuren de wereld.

Niels Deruytter

Loopbaanbegeleiding

Niels is bedrijfspsycholoog van opleiding. Naast zijn job als loopbaanbegeleider bij It Makes Sense werkt Niels voor Stad Gent waar hij startte binnen rekrutering en selectie en momenteel actief is binnen de cel Talent en Ontwikkeling, meerbepaald het re-integratieteam.

Niels houdt van diversiteit. Een klant die zoekend is, samen een richting vinden. Hij is zelf een dromer, maar wel realistisch en nuchter. Hij baseert zich graag op de feiten, om van daaruit naar passende oplossingen te zoeken. Zeken die Niels verder typeren zijn wandelen in de natuur, de gezelligheid van een etentje met familie of vrienden en een mooi evenwicht tussen actie en rust!

Nancy Cinjaere

Loopbaanbegeleiding

Nancy was het grootste deel van haar professionele loopbaan actief in de banksector. Na meer dan 20 jaar als bediende te werken zette ze samen met haar man de stap om een zelfstandig kantoor uit te baten. 5 jaar later, na een wake-up call met betrekking tot haar gezondheid besefte ze dat de job niet meer paste bij wie ze écht was.

Samen met haar loopbaancoach ging ze op zoek naar haar talenten en mijn energiegevers. Een zoektocht die beloond werd met een nieuwe professionele wending als coach. Nancy volgde een hele reeks opleidingen gaande van gezondheidscoach, stress- en burn-out coach naar loopbaancoach en hypnosetherapeut. In 2017 koos ze er voor om de bank vaarwel te zeggen en zich als zelfstandig (loopbaan)coach te vestigen, gespecialiseerd in de problematiek rond geestelijke gezondheid, stress, burn-out en mindset.

Haar carrièreswitch heeft ervoor gezorgd dat ze zich oprecht gelukkig voelt en haar job met volle goesting doet.