It Makes Sense background EnJOY the ride
stress

Stress en burnoutcoaching

Kom terug tot rust.

Heb je het gevoel nooit meer tot rust te komen? 
Voel je je constant opgejaagd en moe? 
Ben je reeds thuis met een burn-out?

Stress is goed en zelfs noodzakelijk. We hebben allemaal een gezonde portie stress nodig in ons leven om tot actie te komen, om gefocust te zijn, om onze doelen te bereiken. 

Stress wordt een probleem wanneer het chronisch aanhoudt. Landurige blootstelling aan stress maakt je ziek, doet je energie dalen en zorgt ervoor dat je niet meer kan ontspannen en genieten.

Beginnen bij jou ook reeds de eerste alarmbelletjes te rinkelen? 

Slapeloosheid, prikkelbaar, opgejaagd gevoel, lichamelijke klachten, niet meer tot rust kunnen komen. 

Stress
stress

Of heb je reeds van je dokter de diagnose burn-out gekregen en heb je geen idee hoe het zo ver is kunnen komen, laat staan hoe je hier alleen uit kan geraken? 

Stress, overspannenheid  of een burn-out zijn een kans om meer te weten te komen over jezelf en hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Waar liggen je grenzen en wat maakt dat je over die grenzen gaat? Bewustwording van wie of wat met je energie gaat lopen. Terug in contact komen met jezelf en je energiegevers. 

Samen bouwen we aan je veerkracht op en naast het werk. Want in een wereld waar alles steeds in verandering is, is het belangrijk dat je kan meedeinen met de golven.

Met vallen en opstaan, met oefenen.

De oplossing voor wie last heeft van stress ligt dus niet in het creëren van een volledig stressloos leven, maar net met het leren omgaan met stress.

WERKWIJZE

Via individuele coachingsessies wordt inzicht gegeven in 

het stress- en/of burn-outproces.

We kijken naar je staat van zijn ( voeding, beweging, ontspanning, fun en slaap) maar eveneens naar je manier van zijn ( je gewoontes, patronen, waarden, normen, beperkende overtuigingen ). Daarnaast gaan we ook je omgeving onder de loep nemen ( werk, gezin, familie, …) en kijken we welke veranderingen nodig zijn om het voor jou terug draaglijk te maken. 

We begeleiden je eveneens binnen je re-integratie traject met een plan van aanpak. 

Investeer in jezelf en creëer rust voor jezelf en je omgeving.

JOUW INVESTERING

Afhankelijk van je situatie stippelen we traject op maat uit en wordt ook het aantal sessies onderling afgesproken.

Stresscoaching kan ook een onderdeel zijn van loopbaanbegeleiding. Werkbaar werk en het voorkomen van een burn-out, werken rond je work-life balans, time-management of focusmanagement, waardoor je minder stress ervaart. Ook aan analyse van je huidige job met het oog op de heropstart en re-integratie kunnen hiervoor in aanmerking komen.  In dit geval kan je gebruik maken van de VDAB loopbaancheques waardoor een begeleiding van 4u je slechts 40 euro kost.