Overzicht Aanbod

Happiness is an inside job

Nele Bogaert (locatie Ieper)
Mail naar nele@itmakessense.be of bel 0468 05 45 56

Kerntalentenanalyse: 3 sessies: intake (1u) – check leukertjes (1u) en feedback kerntalenten met bespreking (2u) of twee sessies van elk 2 uren   
Kerntalenten geven je aard (je natuur, je zijn), potentieel (zullen, kunnen) en intrinsieke motivatie (willen, goesting) weer. De combinatie van jouw kerntalenten toont je waar jij van nature voor in de wieg gelegd bent. Kerntalenten gaan daarmee verder dan de klassieke talenten en competenties. Ze geven een compleet plaatje van wie jij bent, waar jij van nature goed in bent, energie van krijgt en je goed bij voelt. Ze geven je ook zicht op welke activiteiten jou juist energie kosten. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Je kerntalenten gelden je hele leven lang, wat de methode zo waardevol maakt. Wat jij als kind wel of niet leuk vond, vormt de basis van jouw unieke kerntalentenprofiel. Via je kindertijd geraak je tot bij die ware kern. Daar ligt duidelijke info over wat bij je past, waar je zin in zal hebben, wat je potentieel is, wat je energie geeft of kost. Een heel leuke methode trouwens, die niet vanuit zelfbeoordeling vertrekt. Ik vraag je niet naar jouw interpretatie van wie je bent, wat je graag doet of wat je goed kan. De kerntalentenmethode is volledig objectief, want op zelfbeoordeling zit meestal een waardeoordeel in de weg. Ik vraag je enkel via een eenvoudige vragenlijst wat je als kind speelde en hoe, en hoe graag je je met iets bezig hield. Er zijn 23 kerntalenten, waaronder creativiteit, organisatietalent, zin voor initiatief, emotionele talenten op individueel niveau en op groepsniveau, rationaliteit, naar buiten treden … Het geheel van je 23 kerntalenten vormt de ‘blauwdruk’ van je persoonlijkheid, met al je sterke en minder sterke kanten, met al je potentieel en je ‘goesting’ om ermee aan de slag te gaan. Het resultaat van de kerntalentenmethodiek zorgt ervoor dat je met zorg kan kijken naar je persoonlijke behoeften. Het stelt je in staat in waarheid te leven met wie je bent. Je kan kiezen voor die domeinen in het leven die aansluiten bij je sterktes, met als gevolg: energie, passie, motivatie… en succes! Wanneer je weet wat je karakter, talenten en motivatie zijn, kun je bewuster kiezen voor dat waar jij blij van wordt en in je flow raakt.

 

Veerkrachtcoaching: 4 sessies van 1uur of anders op te splitsen.
Veerkracht, wat een prachtig woord! Denk aan de zachte maar taaie kracht van het riet dat platgelegd wordt door de wind maar telkens weer opveert. Het plooibare riet buigt en wacht en zodra de wind luwt, veert het recht. Veerkracht is de kunst om mee te deinen op de golven van verandering, om tegenslagen te boven te komen en zelfs te zien als groeimogelijkheden.
Als je veerkrachtig bent, blijf je ook in moeilijke omstandigheden goed functioneren: je blijft positief en toekomstgericht. Als je veerkracht laag zit, stapelt stress zich op en verlies je het gevoel van controle. Samen bouwen we aan jouw veerkracht, op en naast het werk, zodat je opnieuw rust, energie en vreugde ervaart. Ik werk niet met kant – en – klare standaardtrajecten, maar ik vertrek altijd vanuit een traject volledig op maat van jouw behoeften, situatie, verwachtingen, persoonlijkheid en tempo.

Stressmanagement, Begeleiding Burn-out/Bor-out: 4 sessies van 1 uur of anders op te splitsen. 
Preventie – begeleiding bij herstel – begeleiding bij herstart werk
Het leven zit vol met kleine en grote uitdagingen die stress veroorzaken. Op zich is stress helemaal niet slecht voor ons. Stress kan zowel positief als negatief zijn – een vriend of een vijand – afhankelijk van de omstandigheden en hoe wij ermee omgaan. We hebben een zekere mate van positieve stress nodig om te functioneren, te presteren en vooruit te gaan. Stress wordt echter een probleem wanneer het te lang duurt. Dan spreken we van negatieve of chronische stress. Chronische stress maakt je ziek, doet je energie dalen en zorgt ervoor dat je vastloopt en niet meer kan ontspannen en genieten. Wanneer de balans doorslaat naar negatieve stress, dan ben je volledig overprikkeld. Heel wat chronisch psychische en lichamelijke aandoeningen zijn het eindresultaat van een levensstijl gekenmerkt door chronische negatieve stress en te weinig zelfzorg op vlak van lichamelijke en mentale gezondheid. Ik werk niet met een kant – en – klaar standaardtraject, maar afhankelijk van jouw situatie, verwachtingen en behoeftes stippelen we een traject op maat uit. Via individuele coaching leer je beter omgaan met stress door te werken aan nieuwe denkpatronen, aanpassingen in je levensstijl, persoonlijke acties op vlak van werk en privé … Je krijgt inzicht in het stress – en burn-out proces en je leert wat stress met je lichaam en geest doet. Door je veerkracht te verhogen, pak je problemen en stress efficiënter aan. Samen ontdekken we waar het echt om gaat en dat er altijd meerdere opties mogelijk zijn. We volgen het Drie-Sporen-Model:
1. staat van zijn (energiepeil, voeding, beweging, ontspanning, fun en slaap)
2. manier van zijn ( je gewoontes, patronen, waarden, normen, overtuigingen)
3. omgeving (werk, gezin, familie, vrienden …)
De oplossing voor wie last heeft van stress ligt dus niet in het creëren van een volledig stressloos leven, maar net in het beter leren omgaan met stress. Met vallen en opstaan. Met oefenen. Stress en overspannenheid zijn een kans om meer te weten te komen over jezelf en hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Dit is het begin van een nieuwe manier van leven en werken, van een nieuwe manier van zijn.
– begeleiding bij herstart werk

 

Nancy Cinjaere (Beveren-Leie)
Mail naar nancy@itmakessense.be of bel 0473 59 93 17

Hartcoherentie: 4 sessies van 1u of anders op te splitsen
Hartcoherentie is een wetenschappelijk onderbouwde techniek. Door op een ritmische manier te ademen, onstaat er een balans tussen je stress- en je rustsysteem, noem het je gas- en je rempedaal. Als je hartcoherent ademt, scheidt je lichaam minder stresshormonen af en wanneer je regelmatig oefent zult je merken dat je stresslevel zakt en dat je veerkracht verhoogt. Via biofeedbackapparatuur gaan we op zoek naar jouw optimale focus ademhaling. Hartcoherentie kan een wereld van verschil maken bij klachten als hyperventilatie, vermoeidheid, slecht slapen, concentratieproblemen, stress, burn-out, chronische pijn, CVS, fibromyalgie, specifieke angsten, enz. Gedurende deze 3 sessies ontdek je hoe je deze wonderlijke techniek kunt gebruiken om je leven een nieuwe wending te geven.

Stress-en burnoutcoaching: 24 sessies van 1u of anders op te splitsen
Wanneer je voelt dat je batterij aan het leeglopen is, je last hebt van hyperventilatie of je hebt veel lichamelijke, mentale of emotionele klachten hebt, dan ondersteunt deze coaching je om terug balans in je leven te vinden en je veerkracht te vergroten. Je verwerft kennis over hoe het zo ver is kunnen komen en wat je eraan kunt doen om terug volop in het leven te staan.

Life Coaching: 4 sessies van 1u of anders op te splitsen.
Heb je last van gedragspatronen die jou belemmeren of heb je bepaalde gevoelens of angsten die je parten spelen, zoek je naar meer diepgang in je leven, wil je terug vreugde ervaren en genieten, kortom, wil je terug je leven zelf in handen nemen? Life coaching helpt je tijdens je tocht naar meer voldoening en plezier in je leven. 

Hypnose: 2 sessies van 2u
Coaching en hypnose gaan hand in hand tijdens deze 2 sessies. In de eerste sessie word je je bewust van je overtuigingen, belemmeringen en patronen in je onderbewuste. In de tweede sessie help ik je via hypnose om je negatieve, onbewuste patronen te doorbreken zodat er nieuwe, positieve overtuigingen kunnen vastgelegd worden. Op die manier zul je beter functioneren, meer levensvreugde ervaren en vol vertrouwen écht in het leven staan. Hypnose kan ingezet worden bij slaapproblemen, pijnklachten, slikproblemen, verteringsproblemen, emotionele en mentale problemen, bepaalde angsten en fobieën of om bepaalde verslavingen te doorbreken.


Emily Condé (Torhout)
Mail naar emily@itmakessense.be of bel 0472 10 70 65

3 zelfzorgcoachingsessies in aanwezigheid van de paarden + boek Zorg voor Jezelf

Tijdens dit 3-delig coaching traject gaan we aan de slag met jouw intentie en hartsverlangen.
In kennismaking met de paardenkudde ontdek je wat voor jou écht belangrijk is en maken we de weg hiernaartoe samen vrijer en lichter. De paarden geven je een ontzettend krachtige boodschap mee en je ontvangt een waaier aan inzichten. De coaching zorgt voor een shift in je energie, zodat je voor jezelf stappen kunt zetten naar een vervullend leven.
De begeleiding gebeurt op maat. Heb je bv. een eigen paard, dan kan dit traject ook (deels) met jouw viervoeter gevolgd worden, mits je in de omgeving van Torhout woont.

Je kan rekenen op elke vorm van veiligheid en vertrouwen.

Het boek Zorg voor jezelf krijg je erbij cadeau, hierin staan meer dan 120 tips over hoe je beter voor jezelf kan zorgen.

 

 

Liesbeth Criem (Haringe – Zonnebeke. Andere locatie mogelijk in overleg)

Mail naar liesbeth@itmakessense.be


Coaching in combinatie met energetisch lichaamswerk: 2 sesies van 2u of 4 sessies van 1 uur.

De combinatie van woorden uitspreken, samen met energetisch werk, zorgt voor het oplossen van blokkades, voor het helen van wat vast zit, het openen van je hart. 

Dit kan over alle mogelijke thema’s gaan.
Je ervaart wat mijn handen teweeg brengen in jouw lichaam: de energie stroomt terug, de blokkades lossen op, helderheid komt terug tevoorschijn waardoor jouw pad terug duidelijk wordt. 

 

 

Nele Descheemaeker: (Brakel of Online)
Mail naar nele.d@itmakessense.be of bel 0477 48 60 60 

Doorbraakcoaching: 2 sessies van 2u

Doorbraakcoaching, waar transformatie en persoonlijke groei samenkomen in een wervelwind van ontwikkeling! Onze benadering gaat verder dan traditionele coaching door de kracht van systemisch werk, NLP en transactionele analyse te omarmen. Hier ontdek je de diepere lagen van jezelf en onthul je de sleutel tot ongekende doorbraken.  In het hart van onze aanpak staat systemisch werk, een krachtige methode die de onderliggende dynamieken in jouw leven blootlegt. Door te kijken naar de verborgen patronen en onbewuste overtuigingen, openen we de deur naar de jouw onontdekte potentieel. Het is een reis naar de kern van wie je werkelijk bent, met als doel het helen van oude wonden en het bevrijden van vastzittende energie.
Systemisch werk biedt de ruimte om de impact van trauma te begrijpen en te verwerken, we dragen ze nu éénmaal allemaal mee. Dit proces brengt niet alleen heling, maar opent ook de deur naar een diepere verbinding met jezelf en anderen.
Door systemisch werk kunnen blokkades in de professionele sfeer worden ontrafeld, waardoor je beter in staat bent om jouw ware plek in te nemen. Of het nu gaat om het overwinnen van belemmerende overtuigingen, het doorbreken van patronen die succes in de weg staan, of het omarmen van jouw unieke talenten, doorbraakcoaching creëert een solide basis voor professionele groei.

 

Hypnotherapie: 2 sessies van 2u.

Ontdek de kracht van Hypno in a Box, waar coaching en hypnose samenkomen in twee transformatieve sessies. Je zal zo verrast zijn van hoe natuurlijk dit proces gaat lopen.
Eénmaal je de kracht van hypnose hebt ontdekt, kun je het zelf ook makkelijk inzetten om je persoonlijke groei te ondersteunen. 
Bij onze kennismaking brengen we samen bewustzijn naar je diepgewortelde overtuigingen, belemmeringen en patronen in je onderbewuste. Het is een reis van zelfontdekking waarin we de basis leggen voor blijvende verandering.
In de tweede sessie omarmen we de helende kracht van hypnose om negatieve patronen te doorbreken. Hier boren we jouw hulpbronnen aan en maken die heel krachtig. Het resultaat? Een verhoogd functioneren, een overvloed aan levensvreugde en het zelfvertrouwen om werkelijk volop van het leven te genieten.
Hypnose is veelzijdig inzetbaar. Of je nu worstelt met je zelfvertrouwen, angstig voor een groep staat, je mond niet durft openen op een vergadering, slaapproblemen, piekergedrag, een hoofd die nooit stil lijkt te staan of een bepaalde verslaving wil doorbreken – wij bieden een persoonlijke aanpak die op maat is gemaakt voor jouw behoeften. Jouw reis naar een warmer, vreugdevoller leven begint hier.


Marijke Pettens (Lichtervelde of Online)

Mail naar marijke@itmakessense.be of bel 0496 39 76 02 

Management Drives: 4 uur

Online tool + eigen profiel + app + individuele analyse en bespreking.
Management Drives geeft inzicht in je drijfveren en wat je als persoon motiveert.
Je ontdekt hoe je je krachten best kan inzetten als individu en in een team.
Je leer hoe je je persoonlijk leiderschap kan versterken door in te zetten op je sterke punten en je bewust te zijn van je valkuilen.
De toegang tot de app stimuleert tot blijvend gebruik van de inzichten.

https://managementdrives.com/nl/


Tine Tomme (Antwerpen of Online)

Mail naar tine@itmakessense.be of bel 0477 37 85 32

Holistich gezondheidscoach/Wellbeing Expert/Work-Life Coaching  : 4 sessies van 1u of 2 sessies van 2u.

 • Fit & gezond in 4 stappen
 • Nee zeggen zonder gedoe (grenzen stellen)
 • Trouw zijn aan jezelf – meer authenticiteit in je leven
 • Doorbreek je patronen en valse kernovertuigingen,
 • Veerkrachtiger in je job
 • Blijf gecenterd op het werk
 • Verbeter je energiepeil en vitaliteit,
 • De kracht van goeie voeding
 • De kracht van meditatie en visualisatie
 • Burn-out/Bore-out preventie
 • Stressmanagement
 • Hou je Focus
 • Verbinding met jezelf en de ander door verbinding met de natuur
 • Potentieel en Levensproject
 • Ontwikkel je talenten

Tine hanteert als psychologe, expert & trainer met meer dan 20 jaar ervaring, weet Tine unieke methodieken.

Ze brengt beweging daar waar het nodig is.

Ze begeleidt mensen, zowel individueel als in groep, bij persoonlijk groeiwerk en op systemisch niveau.

Elk traject brengt je dichter bij je essentie. Je leert jezelf en je grenzen beter kennen maar je leert ook keuzes maken.  die je tot meer zelfzorg brengen en vandaaruit ook tot een betere gezondheid.

Deze brengen je tot meer zelfzorg en vandaaruit ook tot een betere gezondheid en work-life balans.

Er kan systemisch gewerkt worden, maar ook een aantal methodieken zoals het in kaart brengen van je energiepijl,

energiegevers en -brengers, verbindende communicatie, lichaamswerk,…

Aan de hand van een naslagwerk op maat (via filmpjes, audio of een print), kan je steeds terug naar de inzichten die je in de sessies verwierf.


Liesbet Van Hende (Lokeren of online)

Mail naar Liesbet@itmakessense.be of bel 0494 12 06 11 

Work life balance (Lokeren of online) : 2 sessies van 2u of 4 sessies van 1u

We gaan aan de slag met je werk agenda en privé: zicht op waar het strop loopt, waar ruimte kan gecreëerd worden en waar je nu echt nood aan hebt zodat alles vlotter aansluit en je los komt van het gevoel overal tekort te doen.

Resonantie proces, opstelling van verlangen (Offline in Dendermonde)
voorbereiding verlangen 1u + opstelling in groep + 1u30 nabespreking

In een resonantieproces gaan we aan de slag met een verlangen. Het is een soort opstelling waar we gebruik maken van de groep. In tegenstelling tot bij een opstelling waar met ouders, broers, zussen wordt gewerkt gaan we nu woorden opstellen uit je zin. Elk woord uit je zin bevat informatie over onbewuste patronen en noden die het vervullen van je verlangen in de weg staan.

Via de opstelling bouwen we woord voor woord je zin op. Je kiest een persoon die op je woord gaat resoneren en daar kan je dan zelf vragen aan stellen om zo te voelen en achterhalen waar zaken vast lopen of wat nood heeft aan erkenning. Om zo vrijer je verlangen te vervullen.

Emotional release:  2 sessies van 2u (Lokeren of Online)

Een soort van bodywork waarbij we via intunen op je lichaam dieper ingaan op (voornamelijk) emotionele blokkades om zo van spanning vrij te komen. Emoties een plek te geven. We slaan emoties op in ons lichaam die we geen plek geven en die zorgen voor fysieke klachten, patronen, …

Loop je vast, heb je het gevoel dat je in rondjes draait of heb je een fysieke klacht die maar niet weggaat dan kunne via deze weg op een diepere laag gaan voelen wat vraagt om expressie.

Er wordt op het lichaam gewerkt (kan ook online). offline lokeren

Spinal attunement: 2u intake + 2x 1u opvolgbehandeling (Lokeren)

Via spinal attunement wordt de energie in je ruggengraat geactiveerd, wakker gemaakt.

Onze ruggengraat is deel van ons centraal zenuwstelsel en energie raakt er geblokkeerd door het vasthouden van emoties, spanningen, ervaringen, ..

Via deze energetische techniek wordt spanning vrijgemaakt waardoor energie vrijer kan stromen en er ontlading kan plaatsvinden.

Nervous system regulation (Lokeren of online)

In de 4u die we hebben gaan we met oefeningen aan de slag om contact te maken met ons zenuwstelsel.

Oefeningen die ons helpen ons zenuwstelsel te reguleren, stress te verminderen of sneller ons lichaam te verlaten, voeling leren krijgen met wat ons lichaam nodig heeft om ons gezond en energiek te voelen.

Ik vertel je ook meer over hoe ons autonoom zenuwstelsel werkt en leer je ontdekken wat je voorkeurscopingstrategie is om met stress om te gaan.

Eens we daar zicht op hebben kunnen we op zoek naar betere manieren om met stress om te gaan en zelfs minimaliseren dat de stress en spanning zich in je lichaam opbouwt.