It Makes Sense background EnJOY the ride

Onthaalbeleid van nieuwe medewerkers

It Makes Sense focust op het welbevinden van medewerkers, vanuit het eenvoudige gegeven dat gelukkige medewerkers nu eenmaal beter presteren.
Het onthaalproces van een nieuwe medewerker is een cruciale fase in de loopbaan van een nieuwe medewerker. Een goed voorbereid onthaaltraject is voor de werkgever de beste kans om het bedrijf in het juiste daglicht te plaatsen en het engagement van de nieuwe werknemer te winnen.

Jouw doelstellingen

  • Je wenst dat de nieuwe medewerker zich zo snel mogelijk thuis voelt in jouw bedrijf en weet welke zijn rol is in het groter geheel.
  • Je wil personeelsverloop vermijden.
  • Je wil loyale medewerkers, echte teamplayers, die zich ook op lange termijn voor jouw bedrijf willen inzetten.

ONS VOORSTEL

It Makes Sense brengt het onthaalbeleid van nieuwe medewerkers in jouw organisatie in kaart. Dit onthaalproces wordt onderverdeeld in drie fasen: de preboarding, de onboarding en de ongoing onboarding. Welke stappen worden ondernomen eens het contract werd ondertekend? Hoe verloopt de eerste werkdag van de nieuwe medewerker en wat voorziet de organisatie aan opvolging eens de nieuwe medewerker gestart is? We belichten de meerwaarde van een goed gestructureerd onthaalproces, aangepast aan elke individuele medewerker.

ONZE AANPAK

De analyse gebeurt via gesprekken met de verschillende stakeholders: de werkgever, de HR medewerker en een aantal (ook recent aangeworven) medewerkers.  Op basis van deze informatie worden adviezen geformuleerd voor de aanpak tijdens de drie onthaalfasen. Wat kan het bedrijf doen in de periode tussen de ondertekening van het contract en de eerste werkdag? Wat zijn essentiële onderdelen van de eerste werkdag? Welke ondersteuning is er nodig na de eerste maand?
De werkwijze is volledig geënt op de realiteit van de werkplek. De adviezen van It Makes Sense worden samen met de werkgever en HR vertaald naar een concreet actieplan, zodat het bedrijf dit zelf kan implementeren.

WHAT’S IN IT FOR YOU?

Met de adviezen die It Makes Sense jou aanbiedt, maak je een bedrijfsspecifiek onthaalbeleid. Zo ben je zeker dat elke nieuwe medewerker de onboarding krijgt die hij verdient en vergroot je de kans op een langdurig engagement voor jouw bedrijf.