Stress en burn-out coaching

Chronische stress en burn-out kosten bedrijven en organisaties heel veel geld. Daarom is het belangrijk actief in te zetten op het verhogen van de veerkracht van uw medewerkers.

Stress en burn-out preventie

Een preventieve aanpak, daar begint het mee. Maar hoe ga je daar concreet mee aan de slag binnen uw preventiebeleid?

  1. Op vandaag zijn stress en burn-out nog steeds wat taboe. Maak stress en burn-out bespreekbaar in je bedrijf en biedt medewerkers de mogelijkheid hier actief iets aan te doen.
  2. Leer mensen omgaan met stress. Stress op zich is positief, stress hebben we nodig om goed te kunnen presteren. Alleen is het belangrijk om te kunnen 'ontladen' zodat de positieve stress niet omslaat naar chronische stress. Hoe kan je je medewerkers leren om gezond om te gaan met stress?
  3. Door preventief te werken aan stress en burn-out creëer je bij mensen een groter zelfregulerend vermogen, een open sfeer waardoor er gezonde en tevreden medewerkers ontstaan. En die presteren beter!

Re-integratie

Mensen die reeds zijn uitgevallen door burn-out kunnen gecoacht worden om terug te komen. Stap voor stap kan de medewerkers de draad terug oppikken, afgestemd op zijn vermogen en uw behoeftes.

Werkwijze

Stresspreventie kan in de vorm van workshops rond stress en veerkracht  in kleine groepen waar interactief wordt gewerkt.

Ook kunt u kiezen voor individuele coaching van uw medewerkers.

Bij re-integratie gaan we individueel aan de slag.

Voor meer informatie of een offerte op maat

Contacteer mij