It Makes Sense background Coachen & Advies

Coaching authentiek leiderschap

Individueel traject

Iedereen is anders, dus ook elke leider en niemand is perfect in een leidinggevende functie.
It Makes Sense coacht leiders om hun leiderschapsstijl naar een hoger niveau te tillen en reikt tools aan die makkelijk in de praktijk omgezet worden. Op die manier kan It Makes Sense de leidinggevenden in jouw bedrijf helpen zich verder te ontwikkelen en het welzijn en engagement van hun teamleden te verbeteren. 

Jouw doelstellingen

  • Je wil zicht krijgen op de invloed van de organisatiecultuur op jouw stijl van leidinggeven.
  • Je wil als leidinggevende een positieve impact hebben op je team door trouw te blijven aan je eigen waarden en een meer coachende rol aan te nemen.
  • Jij wil als leidinggevende je medewerkers positief beïnvloeden en de betrokkenheid verhogen.

ONS VOORSTEL

In deze opleiding onderzoeken we samen de kenmerken van jouw leiderschapsstijl en hoe deze het gedrag van jouw team beïnvloedt. Daarnaast bespreken we de kwaliteiten van een coach en hoe een naturelle communicatiestijl eruit ziet. Een goede coach kan een groep veranderen in een hecht team. Met It Makes Sense ga je na hoe je jouw leiderschapsstijl aanpast naargelang de communicatiestijl van jouw medewerkers. Dit is een individueel traject met de mogelijkheid tot wandelcoaching. 

ONZE AANPAK

De theorie wordt beperkt. We vertrekken van de huidige leiderschapsstijl van de deelnemer en werken daarop verder. We focussen op casussen uit het werkveld van de deelnemer en onderzoeken samen manieren om op een authentieke manier leiding te geven. Hoe kan hij leiding geven en toch trouw blijven aan zichzelf en zijn eigen waarden? Dat is waar het om draait. Wat zijn eventuele  valkuilen? De deelnemer vertaalt zijn leerpunten naar de werkplek en wordt aangezet ze om te zetten in een actieplan.
De training is volledig op maat van de deelnemer en kan ook via wandelcoaching.

WHAT’S IN IT FOR YOU?

Een leidinggevende die zich goed in zijn vel voelt en een toolbox heeft om op een verbindende manier met zijn teamleden te communiceren, kan de betrokkenheid en het engagement van medewerkers alleen maar verhogen, ook tijdens veranderingsprocessen.