Stress en burn-outcoaching

Stress is goed en zelfs noodzakelijk. We hebben allemaal een gezonde portie stress nodig in ons leven om tot actie te komen, anders zouden we niets bereiken.

Stress wordt een probleem wanneer het chronisch aanhoudt. Landurige blootstelling aan stress maakt mensen ziek, doet hun energie dalen en zorgt ervoor dat men niet meer kan ontspannen en genieten.

Beginnen bij jou ook reeds de eerste alarmsignalen te rinkelen? Slapeloosheid, prikkelbaar, opgejaagd gevoel, lichamelijke klachten, niet meer tot rust kunnen komen?

Hoe herken je tijdig de signalen en vooral wat kan je eraan doen?

Ook als je reeds een burn-out hebt kan stress coaching je inzicht geven in wat er gebeurt en hoe dat komt.

Hoe kan je stress omzetten in iets positiefs. Samen staan we stil bij wat er misloopt en hoe je dit kunt rechttrekken.

Stress is een kans om meer te weten te komen over jezelf, want daar start het mee, met zelfkennis. Waar liggen mijn grenzen? Wat neemt mijn energie en wat geeft mij energie.

Samen bouwen we aan je veerkracht op en naast het werk. Want in een wereld waar alles steeds in verandering is is het belangrijk dat we kunnen meedeinen met de golven.

Met vallen en opstaan, met oefenen.

De oplossing voor wie last heeft van stress ligt dus niet in het creëren van een volledig stressloos leven maar net met het leren omgaan met stress.

Werkwijze

Via individuele coachingsessies wordt inzicht gegeven in het stress- en burn-outproces.

We kijken naar je staat van zijn ( voeding, beweging, ontspanning, fun en slaap) maar eveneens naar je manier van zijn ( je gewoontes, patronen, waarden, normen, beperkende overtuigingen ). Daarnaast gaan we ook je omgeving onder de loep nemen ( werk, gezin, familie, ...) en kijken we daar veranderingen in kunnen aanbrengen of leren we aanvaarden.

Investeer in jezelf en creëer rust voor jezelf en je omgeving.

60 euro/sessie van 1u. Het aantal sessies hangt af van persoon tot persoon.

Stresscoaching kan ook een onderdeel zijn van loopbaanbegeleiding zodat je hier ook op werkvlak beter mee kan leren omgaan. In dit geval kan je gebruik maken van de VDAB Loopbaancheques waardoor een begeleiding van 4u je slechts 40 euro kost, op voorwaarde dat we daarnaast ook werken op je kwaliteiten, talenten en je loopbaandoel.